Voor de TV-film ‘De dag dat mijn huis viel’ is er onder leiding van art director Albert Kuipers een gigantisch huis gerealiseerd.

Het betreft hier een realistisch uitziend jaren 80 woonhuis op ware grootte waarbij het de bedoeling is dat het huis meerdere kanten op kan scharnieren en uiteindelijk helemaal in elkaar gaat storten. De filmlocatie bevond zich op de uitgestrekte vlakte van de Perkpolder in Zeeland.

 

Het verhaal gaat als volgt: In een uitgestrekt niemandsland leven drie broers, Hein, Pé en Roemer met hun bejaarde moeder Hillie. Opmerkelijke figuren, wonend in een scheef huis dat zichzelf ‘omver zucht’. Ieder jaar wordt het weer rechtop getrokken. Decennialang gaat dat proces goed, totdat moeder abrupt vertrekt. De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf – en elkaar – aangewezen. Hoe verder Hillie van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers en de muren van het huis…

Regie en scenario door Thessa Meijer, decorbouw o.a. door Stella Carpintera, Roger Denton is de decorateur van deze productie.

 

%d bloggers liken dit: