Het werken met hout heeft onze voorkeur vanwege de ongekende mogelijkheden qua bewerking en uitstraling.

Hout is een kwaliteits materiaal dat tijdloos is en tevens voor een warme sfeer in huis zorgt. De verscheidenheid aan soorten maakt de mogelijkheden en toepassingen vrijwel onbegrensd. Wij zien het als een uitdaging om vaak minder alledaagse houtsoorten toe te passen in onze ontwerpen, zodat er iets exclusiefs ontstaat dat bij veel mensen nog niet bekend is.

135_lying_middle

Tafel gemaakt van resthout, diverse houtsoorten. Opdrachtgever en design Melle Koot


 

kast1

Een grote boekenkast gemaakt van het Afrikaanse hardhout Guariba. Het ontwerp is zo gemaakt dat de kast uit losse elementen bestaat, die naar wens omgewisseld kunnen worden waardoor er een heel nieuw ontwerp ontstaat.

Vers gezaagd Guariba heeft eerst een gele kleur dat door de juiste lichtinval een goudkleurige glans kan hebben. Later kleurt het hout langzaam naar bruin.

 

7

 

 

 

 

 


 

Een ander Sfeerkamers ontwerp is de zandtovenaars-bak voor de BSO van CompaNanny. Voor de zandbak hebben we gekozen voor Haagbeuk met ‘slaap’. Slaap is het effect van schimmels in het hout. De schimmels tekenen het hout en zo ontstaat er een zwart lijnenspel op het hout wat voor een bijzonder fraaie tekening zorgt. Het hout in combinatie met het zand van de zandbak en het licht dat er doorheen schijnt geeft het geheel een subtiele sfeer.

 


Voor ‘The Student Hotel’ in Amsterdam maakten we dit barblad van een oude Eikenhouten vloer, gezaagd in kleine latjes en vervolgens in dubbel verstek verlijmd.

bar student hotel.jpg

Dit is nog maar een kleine greep uit ons portfolio van houtbewerking, Een overzicht van alle projecten m.b.t. houtbewerking is te zien op de website www.carpintera.nl


 

22042320_282901925447957_8813394002071423_o

Het silhouette van een dinosauriër maakt dit zenuwspel net even anders. En nog een leuke bijkomstigheid is dat hij ook nog écht brult als hij wordt aangeraakt!

%d bloggers liken dit: