Een gethematiseerde ruimte geïnspireerd op de kinderboekenreeks ‘Boer Boris’ van Ted van Lieshout.

goed.jpg

Voor deze ruimte in het consultatiebureau in Helmond zijn zowel concept, ontwerp als uitvoering geheel door Sfeerkamers verzorgd. Van een op maat gemaakte bank tot aan de muurschilderingen (geïnspireerd op de illustraties van Philip Hopman) en een bijpassende speelhoek inclusief boomhut en boekenkast. Het geheel staat in het teken van de boomgaard uit het verhaal ‘Boer Boris gaat naar Oma’.

Naast een leuke speelhoek is de ruimte ook bedoeld om de grove motoriek van de kinderen te kunnen testen. Hiervoor hebben we gekozen voor diverse klim- en speelmogelijkheden waardoor goed zichtbaar wordt hoe de ontwikkeling van de kleintjes verloopt.

 

Behalve uit esthetisch oogpunt is om dezelfde praktische redenen ook het appelspel in het ontwerp opgenomen. Het is hierbij de bedoeling de (eikenhouten) appels uit de boomhut via de baan naar het mandje te verplaatsen.

 

De kat en de muis staan centraal in de boekjes van ‘Boer Boris’. Deze komen op elke pagina voor en het is de bedoeling om uit te vinden waar ze verstopt zijn. Ze mogen hier dan ook uiteraard niet ontbreken.

 

20181030_185021.jpg

Een op maat gemaakte bank met bijbehorende kast voor boeken, brochures en flyers.

 

20181030_184935.jpg

 

Onze ontwerpen laten we doorgaans in diverse visuals vertalen, zodat al snel duidelijk wordt hoe het geheel er in de ruimte uit komt te zien.

unnamed-7unnamed-9

%d bloggers liken dit: