Van het hoofdkantoor van CompaNanny (een vooraanstaande keten van  kinderdagverblijven) kregen we de vraag of we bij verscheidene thema’s een decorstuk wilden verzinnen. Uiteraard hebben wij hiervoor zeer exclusieve en uiteenlopende thema-stukken ontworpen.

20170628_182118

Zandtovenaarstafel voor het thema ‘bewustzijn’

Voor het thema ‘Bewustzijn’ kozen we ervoor om een zandtovenaarstafel te maken. Bij dit thema staat zelfreflectie centraal. In de zandlichtbak kun je als een echte zandtovenaar al je dromen, emoties en gedachten tekenen en weer uitwissen. Doordat het licht door het zand schijnt krijgt het iets magisch wat het extra spannend maakt om hier iets in te tekenen.


Voor het thema ‘Kunst’ kozen we voor een op maat gemaakt podium. Om het een luxueuze uitstraling te geven hebben we voor een halfrond podium gekozen met een opgedikte rand waarachter led-licht naar beneden schijnt. Met gordijnen van rood velours en in elke hoek een spotlight is dit podium helemaal af.


Bij het thema ‘Natuur’ was de keuze snel gemaakt, een bomen room-divider die op allerlei verschillende manieren in de ruimte opgesteld kan worden, als rechte rij, zig-zag of als groepje waardoor er een nieuwe ruimte ontstaat tussen alle bomen. Met een bijpassend vloerkleed en echte boomstam-krukjes waan je je echt in de natuur, en het is nog leerzaam ook!


‘Van Ice Age tot iPhone’ luidde de werktitel van het thema ‘Techniek’. Als uitgangspunt besloten we daarom techniek te combineren met de prehistorie wat uitkwam op een aangepast ontwerp voor de bekende ‘zenuwspiraal’. Een spel waarbij je zenuwen op de proef worden gesteld doordat je met een ring aan een handvat een parcours langs een spiraal moet afleggen zonder deze te raken. Om er een toepasselijke draai aan te geven hebben we de spiraal uitgevoerd in de vorm van een grote dinosauriër van 2 meter lang. En voor extra effect gaat er niet alleen een lampje aan maar brult de dino ook daadwerkelijk als hij geraakt wordt met de ring.

22042320_282901925447957_8813394002071423_o

Naast dit spel hebben we voor dit thema ook een levensgroot dinosauriërbot geleverd en een aantal kussens in de vorm van grote zwerfkeien.


Voor het thema ‘Maatschappij’ hebben we een aantal bijzondere lichtobjecten gemaakt. Hiervoor kozen we een viertal wereldberoemde bouwwerken namelijk het Colosseum, de Taj Mahal, de Toren van Pisa en de Eiffeltoren. Herkenbare gebouwen door hun vorm, uitgevoerd in silhouetten.

20170731_160533

Taj Mahal

20170731_155249

Colosseum

De objecten zijn gemaakt van hout en metaal en het zijn echte eyecatchers door hun formaat van rond de 1,60 meter. De gebouwen worden met leds uitgelicht, en doordat we de ‘raampjes’ aan de voorzijde voor een deel open hebben gelaten zorgt dit voor een spannend effect. Ter vergelijking van de grootte van de objecten zie onderstaande foto.

111.jpg

 

%d bloggers liken dit: